недеља, 29. новембар 2009.

TANGO SEDUCCION
Veoma prijatno sam bila iznenađena početkom meseca kada sam dobila od sina neobičan poklon: kartu za jednu predstavu, bolje reći spektakl. Sa nestrpljenjem sam čekala taj dan. I evo, stigao je! Sutra uveče u Sava centru , sa najboljeg mogućeg mesta, u najboljem raspoloženju, pravo sa svog redovnog časa plesa, prepuštam se čarobnim zvucima i uživanju koje se zove: Tango!

Evo nekoliko iz štampe pronađenih utisaka o grupi TANGO SEDUCCION.

Svetski poznati tango plesač i koreograf Gustavo Russo, zajedno sa 20 vrhunskih argetinskih umetnika, plesača,pevača i muzičara ponudio je svetskoj publici novu vrstu Tango showa – originalan, moderan Tango spektakl.
Kroz uzbudljivu obradu i vrhunsku umetničku kreativnost, TANGO SEDUCCION prikazuje priču o najsenzibilnijem plesu svih vremena, argentinskom tangu.
Prvi put se fascinantna istorija tanga prikazuje na jedinstven i originalan način u scenskoj kombinaciji tradicionalnog tanga, klasičnog baleta i modernog plesa.
Jedinstveno izvođenje čuvenih tango melodija na tradicionalnom argentinskom instrumentu - bandoneonu uz violinu, bas, čelo i bubanj sa naglaskom na opus argentinskog kompozitora Astora Piazzolle, daju ovom spektaklu posebnu čar. Ujedinjenje različitih stilova i aspekata, zajedno sa muzikom Astora Piazzolle zaokružuju jedinstveni prikaz razvoja sveta tanga.
Strast, požuda, lepota i sklad samo su neki od epiteta kojim se opisuje ova senzacionalna predstava najlepšeg plesa na svetu.
Gustavo Russo, kreativni direktor predstave nazvane Tango Seduccion, donosi spoj klasičnog tanga i savremenog plesa, otvarajući gledaocima novu perspektivu pokreta i muzike.
Predstava se sastoji od dva čina kroz koje se provlače neverovatne akrobacije isprepletane kroz poseban i provokativan umetnički ples koji se ne može, niti sme uporediti sa bilo kojim drugim.
Priča koja se proteže kroz ples i muziku govori o nastanku tanga i njegovoj zavodljivosti, te gledaoce odvodi u 19. vek u srce Buenos Airesa.

Za malo zagrevanja pred predstavu pogledajte ovaj video-klip ! A izveštaj nakon predstave! Adio!

4 коментара:

 1. Draga emo-serpice, ti plešeš i uživaš, a nas uskraćuješ za zadovoljstva tvojih talenata, onih pesničkih! Ali, neka, uživaj, pleši, raduj se i umesto mene, jer ja na žalost neću biti tamo.
  Mnogo pozdrava i želja za lep provod na tango-spektaklu ti želim!

  ОдговориИзбриши
 2. Draga Todora, žao mi je što i ti ne možeš na koncert! Ali, preneću verno svoje utiske...
  Hvala na lepim željama.

  ОдговориИзбриши
 3. Serpice draga nemas pojma koliko to zavidim.Očekujem uskoro utiske :)

  ОдговориИзбриши
 4. Vera, draga! Utiske cu, naravno preneti, ali se iskreno nadam da ce grupa i u Novi Sad doci. Koliko videh, proputovali su svetom, stalno su na turnejama i nije nemoguce da se uskoro pojave tu. Da sam znala da volis, mogla sam ti kupiti kartu ili kakogod pomoci...

  ОдговориИзбриши