субота, 12. фебруар 2011.

KONKURS IZDAVAČKE KUĆE "LAGUNA"(Ovu krasnu korpu sa jagodama, uz čestitke i predivne želje sam dobila od drage prijateljice)


Opet bih da se malo pohvalim ;)

Danas su na sajtu Izdavačke kuće LAGUNA objavljeni saopštenje i rezultati Konkursa za ljubavnu priču koga je ova kuća objavila u povodu Dana zaljubljenih.

Moja priča JUNSKO JUTRO je ušla u najuži izbor i kako se prvo pojavila na ovom blogu, mislim da nećete, deleći sa mnom moju radost, imati ništa protiv da je još jednom objavim :)

Evo kratkog izvoda iz saopštenja:

Na konkurs „Lagune“ za najbolju ljubavnu priču povodom Dana zaljubljenih pristiglo je do 10. februara ukupno 378 priča koje su ispunjavale uslove konkursa. „Lagunin“ žiri, u sastavu Hilda Urošević, književni kritičar, Igor Marojević, pisac, i Dejan Mihailović, urednik, odabrali su deset priča u uži izbor za prve tri nagrade (...)
(...) Iz ovog mahom manje kvalitetnog mnoštva izdvojile su se po pismenosti, temi, formi i uspeloj kompoziciji svega deset ponuđenih proznih celina sledećih autora: Slatka otmica Sonje Ćorović, Susret Dragice Grbić Drage, Pravi trenutak Miloša Grozdanović, Lepša ljubavna priča Milene Ilić, Varljivo sunce Dušice Jovanović, Gospođica ministarka Zorice Milosavljević, Oči Elvedina Nezirovića, Junsko jutro Jagode Nikačević, Moj drveni ringišpil i njegov voz na baterije Jelene Paligorić i Anja Tamare Sorak (...)

JUNSKO JUTRO
Rani prepodnevni sati toplog leta u nadolaženju.
Sati tromi, lepljivi i ispunjeni zujanjem insekata u otežalim, rascvetalim krošnjama lipa. Slatkasti, omamljujući miris u vazduhu zasićen je maglastom vlagom sinoćnje kiše. I već je treperav, prepun golicavih, rasutih belih šalova sa raspuknutih, obnaženih topola. Nežne, providne krpice nošene jedva primetnim vetrom, kao zamahom golubijih krila, uvlače nam se u nozdrve, golicaju i teraju na kašalj.
Meškoljiš se još nerasanjena, meka.
Ponekad, ako dublje udahnem, mogu osetiti težak, zaostali miris pokošene a nepokupljene trave pored staza. I videti u njima, klimave i smežurane, smaknute glave divljih makova, nekrunisanih kraljeva đubrišta i bunjišta.
Dodirujem te, gotovo neprimetno, poput crvenih latica nošenih istim vetrom, a iznad grudi ti miris trešanja, slatkasti miris skriven u nežnim, plitkim udubljenjima iznad klavikula.
Spuštam dlanove na tvoje grudi i klizim ka bokovima koji se prelivaju narandžastim i žutim zrakama sunca što se poput tata uvlači u sobu kroz razmaknute trake drvenih šalona. Jedva primetni drhtaj na tvom osunčanom stomaku. Sad si potpuno razbuđena i izvijaš bradu u znak pitanja: Nes?

14 коментара:

 1. Drago mi je zbog tebe i tvoje priče. :)

  Što se tiče IP Laguna, o njihovom izdavačkom opusu imam veoma nisko mišljenje. Sablaznila sam se kada sam pročitala puno saopštenje na njihovoj web stranici.

  ОдговориИзбриши
 2. Sve čestitke i nadam se da će se pre junskog jutra u knjižarama pojaviti i Tvoja zbirka priča i pesama, u kojima će mnogi uživati čitajući ih...

  ОдговориИзбриши
 3. Čestitam i bravo za priču: nabijena je treperenjem, senzualnošću trenutka...sitan vez koji čitaocu drži pažnju i povećava ushit sa svakom novom riječi; zanimljiva, meni od ranije poznata, vizura pisanja...bravo još jednom, Jagoda!

  ОдговориИзбриши
 4. Веома лепо блогу;)) Ми смо желели да га гледате .. топли поздрав из Пољске и послати пољубац; **

  ОдговориИзбриши