петак, 11. март 2011.

WONGAR
U ART Centru, Beograd – Kralja Petra 71 u toku je (od 7 do 12 marta) manifestacija
PET DANA VONGARA – DUHA SNOVA.

Radi se o pretstavljanju lika i dela australijskog pisca srpskog porekla Sretena Božića, alias Bora Wongara. O njegovom životnom putu i delima govorili su kroz izložbu, dokumentarne filmove i intervjue, kroz odlomke iz njegovog bogatog književnog opusa… naši eminentni naučni i kulturni radnici.
Sreten je antropolog, pesnik, prozni i dramski pisac koji je na sebi svojstven način široj svetskoj javnosti otkrio život i kulturu Aboridžina, australijskih domorodaca. Dugi niz godina je proveo uz njih, deleći sa njima nepravdu, opisujući zlo koje su doživeli i…preživeli, zahvaljujući neverovatnom duhu i načinu života – vezani neraskidivim, dubokim i čistim korenima za Prirodu, verujući u nju i njene moći.

U subotu, 12.03.2011. u 19h je završno veče manifestacije na kome će biti reči o knjizi ANTROPOLOGIJA ISTINE u izdanju Filuma i Centra za naučna istraživanja SANU, posvećene delu B.Vongara, a govoriće akademik Predrag Palavestra, prof. dr Ljiljana Bogoeva-Sedlar i prof dr Aleksandar Petrović, koji je i autor koncepta navedene manifestacije.

Ovde je link sa fotografijama trećeg dana događanja, kada su uz razgovor sa autorom filma "Vongar", g-dinom Spasojem Jovanovićem i prof.dr Aleksandrom Petrovićem prikazani njegov dokumentarni film i intervjui sa Sretenom Božićem, kao i film Džona Maldenberga "Dva života B.Wongara"

Нема коментара:

Постави коментар